شهدای میگون

تجربه دیروز. استفاده امروز . و امید به آینده

شهدای میگون

تجربه دیروز. استفاده امروز . و امید به آینده

گذری بر تاریخ و جغرافیای میگون(منابع آب)

منابع آب

در سفرنامه ی ابودُلف مسعر بن المهال الخزرجی در الرساله الثانیه در ذکر قصران آمده " در آنجا چشمه های آب معدنی کوچک که درمان بیماری "جَرب" را سود بخشد و کانهای نهانی استفاده نشده وجود دارد" اگر چه ابودلف نام مکان را ذکر نکرده ولی در کتاب جغرافیای درّه ی رودبار در مورد آب گرم میگون سخن رفته است. بنابر بعضی شواهد دو چشمه ی آب گرم یکی در هفت چنار از کوچه باغهای زیبای میگون و دیگری در تنگه میگون وجود داشته که چشمه هفت چنار در محل وجود دارد. شایان ذکر است که برخی معتقدند چشمه آب گرم کمی دورتر از اینجا بوده است." (به قلم سید ابوالقاسم میر محمد میگونی در کتاب میگون و حماسه هشت سال دفاع مقدس)

رودخانه ها

رودخانه دائمی (اصلی): از ارتفاعات شمال، غرب و شرق و جنوب دربندسر و شمشک سرچشمه گرفته و از درود و جیرود گذشته و در ادامه با رودهایی که در مسیر این رود قرار دارند به هم پیوسته و به میگون وارد می شود. در میگون با رودهایی که از دره های هملون، آهنگرک و زگا وارد می شود، متصل و از  جنوب میگون به فشم می رسد.  در فشم با آبی که از گرمابدر می آید به هم می پیوندد و در ادامه در اوشان با آبی که از آهار وارد اوشان می شود متصل و در انتها به سد لتیان می ریزد. حداکثر آبدهی در اردیبهشت و حداقل آن شهریور ماه می باشد. این رودها حاصل ذوب شدن برفها در ارتفاعات کوهها و یا چشمه ها می باشد.

رودخانه شمال شرقی (هملون): این رود که در فصل تابستان کم آب می شود از دره دشتهای هملون سرچشمه گرفته و در تنگه میگون به رود اصلی که از شمشک و دربندسر وارد میگون می شود متصل می شود.

رودخانه شمال غربی به جنوب شرقی(خرمزدره): این رودخانه از شمال غربی میگون از دره های شرقی اسکمرچال سرچشمه گرفته و در پایین محل میگون به رودخانه اصلی متصل می شود.

رودخانه جنوب شرقی(آهنگرک): این رود هم از دره های جوسونک، اسب چال و آهنگرک سرچشمه گرفته و در پایین محل در محل پیلت به رود اصلی متصل می شود.

چشمه ها

حدود 30 چشمه در میگون وجود دارد که از این تعداد 7 چشمه آن در اواسط تابستان خشک و یا کم آب می شود، تعداد 7 چشمه در جاهایی قرار دارد که هیچگونه بهره برداری کشاورزی نمی شود. در گذشته چوپانان گله های خود را برای رفع تشنگی به پای این چشمه ها می بردند. تعداد 16چشمه وجود دارد که اکثر باغات و زمینهای میگون از این چشمه ها تامین می شوند. برخی از این چشمه ها عبارتند از: هفت چشمه تالارسر(کهریز)، چشمه قنات آهنگرک، چشمه قلادوش، چشمه پسوند، چشمه سید گاهره هملون، چشمه گلک تالارسر، چشمه سن(سر) تالارسر، چشمه ناوه، چشمه جوسونک، چشمه آبک، چشمه وَرِه جارَک، چشمه پاهنه(نفت چشمه)، چشمه تنگه میگون، چشمه زگا و...

قنات

تعداد 3 قنات وجود دارد که این قناتها از نوع چشمه قنات است. نزدیک به نیمی از باغات میگون از این

چشمه قناتها تامین می شوند.

آب آشامیدنی (لوله کشی)

برای آب لوله کشی شهری هم از آب چشمه که وارد منبع زیر زمینی شده و از آنجا به منازل متصل می شود، مورد بهره برداری قرار می گیرد. برای کشاورزی هم از آب رودخانه، چشمه ها و قنات استفاده می شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد